Διαπιστώσεις περί του ανέφικτου ελεγχόμενης σταθεράς πυρηνικής σύντηξης

Theodoros Mitropoulos                                                            Patras, March 4, 2004
116, Karatza street
26226 Patras Greece

Dr Federico Casci
EFDA CSU Garching
Boltzmannstr 2
D-85748 Garching bei Muenchen
GERMANY

Αγαπητέ κύριε Federico Gasci
Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Iter (International Thermonuclear Experimental Reactor), του οποίου είσθε ο κύριος συντονιστής, ή εν πάσει περιπτώσει ένας από τους κύριους μοχλούς πραγματοποιήσεώς του, παρακαλώ να μου επιτρέψετε να σας πω ορισμένες διαπιστώσεις μου και να σας κάνω τις αναγκαίες προτάσεις. Οι διαπιστώσεις μου και οι προτάσεις μου είναι οι εξής:
Το πιο περίεργο πράγμα που παρατηρείται στον κόσμο μας είναι ότι κατορθώσαμε να χρησιμοποιούμε τη φύση, πριν την κατανοήσουμε. Φτιάξαμε ηλεκτρικούς λαμπτήρες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, κομπιούτερ και πάσης φύσεως ηλεκτρικές συσκευές, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς είναι το ηλεκτρόνιο. Επιτύχαμε την πυρηνική σχάση, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς είναι το πρωτόνιο. Ε λοιπόν, αυτή η ιστορία φτάνει μέχρι εδώ, δεν προχωρά παρά πέρα, η περίοδος χάριτος έληξε!
Δεν πρόκειται να επιτύχουμε σταθερή και διαρκείας ελεγχόμενη πυρηνική σύντηξη, αν πρώτα από όλα δεν μάθουμε με πάσα βεβαιότητα, πειραματικά και πολλαπλώς βεβαιωμένη την ακριβή φύση και δομή των πρωτονίων, μαζί βέβαια και των λοιπών στοιχειωδών σωματίων, και συνακόλουθα την ακριβή συμπεριφορά τους.
Ακόμα πρέπει με την ίδια βεβαιότητα να γνωρίζουμε τι είναι μάζα, ποια η φύση των ισχυρών πυρηνικών δυνάμεων, πώς δημιουργούνται αυτές, τι είναι το φρέαρ δυναμικού και πώς σχηματίζεται αυτό την κρίσιμη στιγμή. Επίσης, πρέπει να κατανοήσουμε γιατί η αντίσταση των πυρήνων του υδρογόνου  να συνενωθούν δεν έχει μια σταθερή τιμή αλλά είναι ανάλογη του εξαναγκασμού που τους επιβάλουμε (αστάθεια).
Δυστυχώς, για όλες τις απαραίτητες γνώσεις στηρίζεστε στις κυκλοφορούσες θεωρίες, δηλαδή υποθέσεις, όπως κουάρκ, χορδές, υπερχορδές ή οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν κάποιοι κύριοι (θεωρητικοί) που νομίζουν ότι μπορούν να καλύψουν τα κενά γνώσης γύρω από τη φύση, μάλλον άκοπα απλώς με την καλπάζουσα φαντασία τους. Θα διαπιστώσετε κατωτέρω ότι όλα αυτά αποτελούν απλώς σαχλαμάρες! Η πραγματικότητα είναι τελείως έξω από τη φαντασία τους, δηλαδή τις θεωρίες τους! Η σύντηξη είναι η ώρα της αλήθειας, είναι η ώρα που μιλά η ίδια η φύση, η οποία δεν ενδιαφέρεται για θεωρίες, ούτε για πώς τους λένε αυτούς που τις είπαν. Επιβάλλει αμείλικτα την πραγματικότητά της και τιμωρεί με αποτυχία όσους αερολογούν!
Για να μην πολυλογώ και επαναλαμβάνω πράγματα που θα διαβάσετε στη συνέχεια, σας γνωρίζω πολύ γρήγορα τα εξής:
Απορρίπτων κάθε σκέψη θεωρίας, εργάστηκα αρκετά επίπονα ως αναλυτής-αξιοποιητής γνωστών από αρκετά νωρίς πειραμάτων και νόμων της φύσης, που κανείς δεν φαντάστηκε τη βαθύτερη σημασία τους, και χρησιμοποιώντας ακραία συνθετική σκέψη, τα συνδύασα και κατόρθωσα και πήρα απαντήσεις για όλα τα θέματα της φυσικής μεταξύ των οποίων και αυτά που ανέφερα προηγουμένως, βασισμένος πάντα στα παλιά, γνωστά πειράματα.
Προκαταρκτικά και περιληπτικά σας λέγω ότι όλα τα στοιχειώδη σωματίδια αποτελούνται από δύο επάλληλους δυναμικούς πεδιακούς δακτυλίους,  ένα μαγνητικό και ένα ηλεκτρικό και η κύρια συμπεριφορά τους είναι αυτή του μαγνητικού διπόλου, ενώ ο ηλεκτρικός δακτύλιος παίζει το δικό του ρόλο.
Πώς αποδεικνύεται αυτό θα διαβάσετε αναλυτικά στο τεύχος της εργασίας μου, που σας εσωκλείω, “NATURE REVEALED THROUGH UNDEVELOPED EXPERIMENTS”, επιπλέον δε, περίπου στην αρχή, θα διαβάσετε για ποιους λόγους δεν μπορούμε να χειριστούμε μικροσκοπικούς μαγνήτες έχοντας ως εργαλείο μαγνητικά πεδία, αυτά τους μετατρέπουν σε αντιδρώντα ελατήρια!
Όσο περισσότερο τους πιέζουμε, τόσο περισσότερο αντιστέκονται! Έτσι εξηγείται η περίεργη συμπεριφορά του πλάσματος με τη μεταβαλλόμενη αντίσταση στη σύντηξη, και αναρωτιέμαι τι ερμηνεία έχετε δώσει στη συμπεριφορά αυτή! Περαιτέρω, πέραν της ανωτέρω βασικής συμπεριφοράς των πυρήνων του υδρογόνου και για να είμαι απολύτως λεπτομερειακός και παρά την επιθυμία μου αποφυγής των διπλοαναφορών και επαναλήψεων θα σας σημειώσω τα κάτωθι χαρακτηριστικά σημεία:

Όταν έχετε ένα πλάσμα υδρογόνου, δηλαδή μια ποσότητα πρωτονίων κυρίως, των οποίων επιδιώκετε τη σύντηξη, πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι έχετε μπροστά σας ένα σύνολο σωματιδίων που συμπεριφέρονται μέχρι ενός ορισμένου σημείου σαν μαγνητικά μονόπολα, αν και στην πραγματικότητα είναι μαγνητικά δίπολα με μπλοκαρισμένο τον ένα πόλο, πάντα τον ίδιο (για κάθε είδος σωματιδίου).
Σκοπός σας είναι να τα φέρετε πολύ κοντά, ώστε το ισχυρό μαγνητικό πεδίο του μπλοκαρισμένου πόλου ενός πρωτονίου, με τη βοήθεια και του ελεύθερου ετερωνύμου πόλου του πλησίον του άλλου πρωτονίου να διασπάσει την αντίσταση του ηλεκτροδυναμικού πεδίου, που το μπλοκάρει (θα τα δείτε αυτά) και αυτομάτως οι μέχρις εκείνη τη στιγμή απωθητικές μονοπολικές μαγνητικές δυνάμεις (που σήμερα ονομάζουμε ομώνυμες στατικές ηλεκτρικές δυνάμεις θετικές στην περίπτωση των πρωτονίων) να μετατραπούν ακαριαία σε ελκτικές διπολικές (δηλαδή μεταξύ ετερωνύμων πόλων) μαγνητικές δυνάμεις, που σήμερα ονομάζουμε ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις.
Γνωρίζετε καμία άλλη δική σας ερμηνεία της εμφάνισης εκείνη τη στιγμή  του φρέατος δυναμικού; Υπενθυμίζω πάλι ότι τα μαγνητικά πεδία για τους λόγους που προανέφερα είναι ακατάλληλα και επιβλαβή για το σκοπό αυτό.
Ξέρω λοιπόν για ποιο λόγο δεν επιτυγχάνουμε τη σύντηξη στη διάρκεια που θέλουμε, δεν ξέρω όμως πώς θα το πετύχουμε αυτό.
Αν το γνώριζα θα γινόμουν δισεκατομμυριούχος!
Στη θέση των μαγνητικών πεδίων μπορούμε να βάλουμε ισχυρά θερμικά λέιζερ, στη θέση όμως του δοχείου τι θα βάλουμε τώρα που δεν έχουμε τα μαγνητικά πεδία;
Αν το βρείτε τότε θα επιτύχετε ελεγχόμενη πυρηνική σύντηξη μακράς διαρκείας, όλη η τιμή θα είναι δική σας, κι εγώ θα έχω τη μικρή ικανοποίηση ότι θα έχω βοηθήσει λίγο σε αυτό, με το να σας αποτρέψω να δραστηριοποιείσθε σε λάθος κατεύθυνση, δηλαδή αυτή των μαγνητικών πεδίων.
Για διευκόλυνσή σας, μαζί με το τεύχος της εργασίας μου, σας στέλνω μια μικρή, περιγραφική περίληψη της εργασίας μου και ένα μικρό κείμενο περί ηλεκτρισμού και συναφών εννοιών, συνέχεια της εργασίας μου, το οποίο πρόσφατα επεξεργάστηκα και το οποίο περιλαμβάνει συμπεράσματα που τότε αγνοούσα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο Iter είναι σχεδιασμένος με λανθασμένες παραδοχές, δηλαδή με χρήση μαγνητικών πεδίων.
Προτείνω όλοι οι αρμόδιοι του προγράμματος να εξετάσετε συλλογικά τα συμπεράσματα της εργασίας μου, να προσπαθήσετε να τα ανατρέψετε και αν αυτό δεν γίνει εφικτό,, θα πρέπει να επανασχεδιάσετε τον Iter, αφού βέβαια επιλυθεί πρώτα το πρόβλημα του δοχείου, εάν και όταν επιλυθεί.  Μέχρι στιγμής η σύντηξη διαρκείας γίνεται μόνο μέσα στον ήλιο, δηλαδή στο κενό διάστημα και χωρίς δοχείο, γιατί σαν δοχείο λειτουργεί η υπερβαρύτητα του ήλιου. Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι η φύση ούτε κοροϊδεύει ούτε κοροϊδεύεται.
Θα έλεγα ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να επικρατήσει η άποψη ότι τώρα είναι αργά για οποιαδήποτε μεταβολή, για δύο λόγους;
Πρώτον, γιατί αργότερα θα είναι οπωσδήποτε χειρότερα και δεύτερον, γιατί τότε όλοι θα ρωτούν «αφού ξέρατε, γιατί προχωρήσατε;», ενώ τώρα κανείς δεν ρωτά κανέναν!
Σας εσωκλείω επίσης πληροφορίες για ένα αδημοσίευτο εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα του καθηγητή του Εθνικού Πολυτεχνείου Αθηνών κ. Μαρκάτου, και το οποίο κατέστησα ευρέως γνωστό ανά τον κόσμο, μαζί με την εργασία μου (περίπου σε 80-100 επιστήμονες, ανά ομάδες των 4-5 ατόμων στα σπουδαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο, όπως Harvard, MIT, Stanford, Columbia, Berkley, Tokyo, Texas A and M, Nice de France, Oxford κλπ) καθώς και σε διάφορα ερευνητικά κέντρα, όπως στο Ελληνικό Κέντρο Πυρηνικών ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, στο CERN και άλλα.
Θα ήταν ασφαλώς απόδειξη ευαισθησίας και υπευθυνότητας εκ μέρους σας εάν μου γνωρίζατε τις αποφάσεις σας και θα σας ήμουνα υποχρεωμένος.
Υμέτερος
Theodoros Mitropoulos